Hundfoder
Hem > Hundfoder  

Hundfoder – Bäst i test

Det finns många olika sorters hundfoder på marknaden och det kan vara svårt att få en överblick över den bästa hundmaten. Därför kommer här en sammanställning över det bästa hundfodret på nätet. Besök också hundguiden.com för mer inspiration av hundmat där du hittar allt från torrfoder till färskfoder.

Hundfoder-test

Det skiljer sig mycket i innehåll och konsistens bland olika hundfoder. Här går vi igenom hundarnas favoritfoder som går ner även hos de kräsnaste hundarna.

1. Royal Canin Medium Adult

Royal Canins “mediumfoder” är ett av de allra populäraste hundfodret på marknaden och det är lätt att förstå varför. Fodret är anpassat för vuxna hundar av medelstora raser som väger mellan 11-25 kg. Riktlinjen för åldersspannet på hunden är satt till 1-7 år. Smaken går verkligen hem hos hundarna som fattat tycke för både råvarorna, bitarnas form och konsistens.

Genom att äta detta foder får hundarna i sig antioxidanter och protein med hög kvalitet. Fodret innehåller kostfiber, vilket hjälper till att reglera hundarnas mag- och tarmsystem. I fodret finns också mycket omega 3-fettsyror som hjälper till att hålla hunden frisk. 

2. Magnussons spannmålsfria

Magnussons spannmålsfria hundfoder passar bra för hundar i vuxen ålder med normal till hög aktivitet. Fodret passar också för hundar i en storvuxen ras som växer mycket. Detta är ett svenskt hundfoder som är torrbakat. Istället för spannmål innehåller fodret grönsaker (exempelvis ärtor, lingon, potatis, blåbär).

Detta spannmålsfria foder innehåller bara färskt kött och allt innehåll i fodret är av svenskt ursprung. Självfallet är alla råvaror livsmedelsgodkända. Fodret från Magnussons innehåller inget köttmjöl. Här får hunden bra kvalité på fodret rätt igenom.

3. Pro Plan Medium Adult Sensitive Skin

Pro Plans foder som är framtaget för hundar med känslig hud är en storsäljare där råvarorna håller hög kvalité. Råvarorna består av lax och ris. Det som är bra med detta foder är att fodret innehåller få proteinkällor. Att dra ner på antalet proteinkällor är ett väl beprövat sätt att få hundar med känslig hud att må bättre.

En hög omega 3-fetthalt ger den känsliga huden stöttning och det är också bra för hundens hjärna och syn. En hög nivå av vitamin E och C (antioxidanter) stärker hundens försvar ytterligare. Detta torrfoder är bra för hundar med foderkänslighet. 

4. Veterinary Diets Dog Derma Hypoallergenic

Många hundar har problem med fodermedelsallergi och intolerans. Detta foder från Royal Canin har tagits fram för hundar som lider av just detta. Dietfodret är en del i en behandling som görs på veterinärens inrådan. Det är ett komplett dietfoder som används vid en eliminationsdiet eller vid fodermedelsallergi. Fodret innehåller varken gluten eller laktos.

Med detta dietfoder får hunden i sig omega 3-fettsyror och kostfiber. Dietfodret hjälper också hunden att stärka hudens skyddande effekt. Notera att detta foder endast ska köpas om en veterinär rekommenderat detta foder till din hund. 

5. Royal Canin Medium Puppy

Du som söker efter ett bra hundfoder till valpar av mellanstora raser behöver inte kolla längre än till Royal Canins Medium Puppy-foder. Detta foder ger valpen mycket energi och näring, vilket behövs under utvecklingsfasen. Vikten som rekommenderas är 11-25 kg och fodret kan ätas upp till ett års ålder. 

Kombinationen av näringsämnen ger en behaglig matsmältning för valpen. Proteinerna har valts ut tack vare en hög smältbarhet och för att få rätt balans i tarmfloran. Energibehovet uppfylls för medelstora hundar som har en kort tillväxtperiod.   

6. Mush Vaisto Grön box helfoder

Mush Vaisto Grön box är ett helfoder för hundar. För hundar som behöver ett infasningsfoder är detta helfoder ett bra val. Fodret passar också fint för hundar med långsam ämnesomsättning eller känslig mage. Helfodret består av Nöt, gris och kyckling och kommer i en box som väger 10 kg.

Helfodret passar bra för hundar som ska gå över till färskfoder från torrfoder. Många som har mindre eller äldre hundraser väljer detta foder som föda. Eftersom boxen består av tre olika djur ger det en bra variation till din hund med många mineraler och aminosyror.